Muusikin kuuntelu on helppoa älypuhelimella

Kun Nokia valtasi alaa maailman puhelinmarkkinoilla vuosituhannen vaihteen tietämillä, tunnettiin luurit vain soittamisen ja viestinnän väleinä. Nämä ominaisuudet puhelimista löytyvät toki vielä tänäkin päivänä, mutta ne ovat saaneet rinnalleen myös lukuisia muita elämää helpottavia ja viihteellistäviä ominaisuuksia.

Pelien ja muiden sovellusten lisäksi myös musiikin kuuntelu puhelimella onnistuu. Sekin on toki ollut jo tovin mahdollista, mutta jatkuvasti kehittyvä teknologia on tuonut paljon lisää mielenkiintoisia uusia mahdollisuuksia muusikin kuunteluun älylaitteella.

Harvat enää luukuttavat suosikkikappaleitaan puhelimen sisäänrakennetusta kaiuttimesta, vaan tarkoitukseen on hankittu jonkinlaiset kuulokkeet. Kuulokkeita on paljon erilaisia: kotitöissä voit esimerkiksi pärjätä langallisten kuulokkeiden kanssa, mutta monet teknologialaitteet ovat siirtynet kohti langattomuutta. Käytännössä langattomat kuulokkeet yhdistetään bluetoothilla, ja tämä yhteensopivuus on käytännössä kaikissa puhelimissa.

Helppokäyttöisyyden lisäksi huomiota on kiinnitetty tietysti myös äänen laatuun, johon vaikuttaa puhelimesi lisäksi myös kuulokkeiden laatu. Esimerkiksi rockmusiikkia kuunnellessa haluat varmasti vääntää nupit kaakkoon, ja siksi kannattaa hankkia puhelimeen laadukkaat oheislaitteet. Vilkaise näitä!

Musiikki auttaa rentoutumaan arjen kiireessä

On monissa tutkimuksissa todettua, että musiikilla on huomattava vaikutus ihmisen mielen hyvinvointiin. Musiikin avulla muisti voi pysyä virkeämpänä jopa muistisairailla ihmisillä ja lapsena musiikkiharrastukset voivat olla merkittävä emotionaalista ja kognitiivista toimintakykyä lisäävä tekijä.

Musiikki on monille iso osa jokaista arkipäivää: jotkut pumppaavat salilla rautaa musiikin tahdissa ja toiset laittavat levyt soimaan keskittyessään työtehtäviin. Mielenkiintoinen fakta on kuitenkin, että työikäisillä musiikin kuuntelu on vähentynyt verrattuna aiempiin sukupolviin.