Def Leppard

Def Leppard on englantilainen metallimusiikkia soittava bändi, joka perustettiin vuonna 1977. Yhtyeen perustamisaikaan Englannissa vallitsi raskaamman musiikin nousukausi, jolloin tämän tyylin musiikille oli kysyntää. Bändin kulta-aika ajoittuu 1980 ja 1990 –lukujen välimaastoon. Kokoonpanon ensimmäinen studioalbumi ilmestyi vuonna 1981 ja kantoi nimeä High’n’Dry. Levyltä lohkaistiin kappale Bringin’ on the heartbreak, joka kuului MTV-kanavalla soitettujen ensimmäisten rockmusiikkivideoiden joukkoon 1982. Seuraavana vuonna ilmestynyt albumi Pyromania ja erityisesti sen hittikappale Photograph nosti Def Leppardin suurten ja tunnettujen nimien joukkoon.

Vuonna 1987 julkaistu Hysteria on yksi kaikkien aikojen eniten myyneitä albumeita. Def Leppard on listattu lukuisissa alan julkaisuissa eniten myyneiden ja parhaimpien rockbändien joukkoon. Yhtye on myynyt yli 100 miljoonaa äänitettä ja se lukeutuu 5 bändin joukkoon, jotka ovat myyneet kahdella alkuperäisellä studioalbumillaan yli 10 miljoonaa äänitettä Yhdysvalloissa.

Vuodesta 1992 asti yhtyeen kokoonpanoon ovat kuuluneet Rick Savage, Joe Elliot, Rick Allen, Phil Collen ja Vivian Campbell. Nykyinen kokoonpano on koko yhtyeen mainittavan pitkän elinkaaren aikana kauimmin yhdessä pysynyt. Bändi on keikkaillut tiiviisti myös 2010-luvulla. Vuonna 2015 Def Leppard on sekä USA:n että Kanadan kiertueella. Def Leppardin musiikki on sekoitus hard rockia, glam rockia, poppia ja raskaampaa heviä, jossa lisämausteena monia faneja viehättävät vokaaliosuudet ja melodiset kitarapätkät.