Bändin markkinointi

rock_concert_224012752

Bändissä soittaminen on yksi mukavimmista harrastuksista. Jos haluaa viedä soittamista ja bändiä seuraavalle tasolle, kannattaa antaa muidenkin tietää yhtyeen olemassaolosta. Bändin täytyy kuitenkin hoitaa markkinointi itse, sillä harvalla on varaa ulkoistaa markkinointi tai palkata PR-ihminen. Markkinoinnissa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon muutama asia.

Tavoitteiden asettaminen

Bändissä pääasiana on yhdessä soittaminen. Jos haluaa yhtyeelle yhteistä tulevaisuutta, pitää se myös luoda yhteisymmärryksessä. Tämä tarkoittaa käytännössä selkeän tavoitteen asettamista. Sen ei tarvitse olla välttämättä mikään erikoinen ratkaisu, vaan sen tärkein tehtävä on luoda suuntaviiva. Tärkeintä on, että se on olemassa kaikkien mielipiteet huomioiden. Tämän avulla bändillä on myös jonkinlainen suunnitelma sen saavuttamiseen askel askeleelta.

Kannattaa myös miettiä, miten menestystä mitataan. On hyvä katsoa, mitä se juuri tälle bändille tarkoittaa. Onko se tuhat tykkäystä Facebookin bändisivulla vai mahdollisimman monta myytyä omakustannelevyä? Tarkastellaanko suosiota mahdollisimman monella ilmaisella tai maksetulla kuuntelukerralla?

Erilainen bändi

Bändejä riittää pilvin pimein, minkä johdosta haasteena onkin erottautua massasta. Pahinta on lähteä hakemalla hakemaan jotain erilaista vaihtoehtoa, joka ei sovi bändin imagoon ollenkaan. On hyvä miettiä, onko kyseinen kokoonpano paras jossain asiassa. Vaihtoehtoisesti voi kysyä myös nykyisiltä faneilta, millaisena he yhtyeen näkevät.

Ihmisten tavoittamista eri kanavien kautta

Tämän jälkeen täytyy pitää ääntä itsestään. Tärkeää on saada bändin tärkein tuote eli musiikki esille. Tämä tarkoittaa tietysti biisien saamista levy-yhtiöiden korviin, mutta vielä tärkeämpää on saada kappaleet fanien ulottuville. Biisien pitäisi olla saatavilla helposti. Tässä asiassa on internet suureksi avuksi, esimerkiksi Facebook, Spotify ja Soundcloud ovat hyviä kanavia.

Lisänäkyvyyttä oheistuotteilla

Mielikuvituksen kannattaa lentää bändiä markkinoitaessa. Esimerkiksi Axonprofil tarjoaa uudenlaisia tapoja mainostaa yritystään ja bändiään erilaisten tuotteiden avulla. Tärkeintä on olla avoin ja ennakkoluuloton. Valikoima on laaja, joten jokaiselle löytyy varmasti mielenkiintoinen vaihtoehto.

Kahvimukit, t-paidat ja avaimenperät ovat erinomaisia vaihtoehtoja herättää ihmisten tietoutta ja tuoda bändin logoa esiin hauskalla tavalla. Näkyvyyden lisäksi bändi saa näistä mainostuotteista mukavasti sivutuloja, kun se myy niitä eteenpäin muille.