Aerosmith

Aerosmith on vuonna 1970 perustettu yhtye, jonka kokoopanoon kuuluivat Joe Perry, Tom Hamilton, Steven Tyler, Joey Kramer ja Ray Tabano. Aerosmith kirjoitti sopimuksen Columbia Recordsin kanssa vuonna 1972. Sopimusta seurasi menestysputki. Ensimmäinen albumi vuonna 1973 kantoi yhtyeen nimeä ja seuraavana vuonna ilmestyi Get Your Wings. Vuonna 1975 ilmestynyt Toys in Attick nosti Aerosmithin kuuluisuuteen ja seuraavana vuonna ilmestynyt Rocks vakiinnutti yhteen aseman todellisten supertähtien joukossa.

Aerosmith julkaisi 70-luvulla lukuisia hittejä ja albumeja. Yhtye keikkaili ahkerasti ja vakiinnutti asemansa tiukasti yhdeksi kaikkien parhaimmaksi rockbändiksi. Seuraavalla vuosikymmenellä Aerosmith ajautui kuitenkin vaikeuksiin yhtyeen sisäisten ristiriitojen ja huumeongelmien vuoksi.
Yhtyeestä erosivat vaikeina aikoina Perry ja Whitford, jotka korvattiin Jimmy Crespolla ja Rick Dufaylla.

Tämän jälkeen ilmestyneet albumit eivät täysin flopanneet, mutta aiemman kaltaista suosiota ja menestystä ne eivät saavuttaneet. Vasta 1980-luvun lopussa Aerosmith nousi takaisin alun kulta-aikoihin. Se otti Perryn ja Whitfordin takaisin kokoonpanoon ja teki hedelmällistä yhteistyötä Run D.M.C:n kanssa. Albumit Permanent Vacation, Pump, Get A Grip ja Nine Lives myivät toinen toistaan paremmin ja yhtye oli toistuvasti esillä telkkarissa, videoilla ja videopeleissä. Yhtyeen paluuta takaisin suureen suosioon pidetään yhtenä rock-maailman hienoimpana ja jo yli 45 vuotta keikkaillut ja hittejä tehtailllut Aerosmith kuuluukin rockyhtyeiden kiistattomaan kärkikaartiin.